Landskrona - Borstahusen

Tunnlandsgatan 13

Hus 9

TILL SALU

6 400 000 kr

Hus 9

I projektet i Norra Borstahusen kommer det att uppföras 12 friköpta radhus med beräknad inflytt våren/sommaren 2024. Att projektet går under namnet Bruket är inte en slump. Just ordet bruk betyder förädling och på platsen för bostäderna drevs under 1900-talet en växtförädling av företaget Weibulls. Längs kustremsan från Borstahusen till Ålabodarna i norr finns en historik av flertalet bruk, nämligen tegelbruk, och det är inte heller en slump att man därför valt just tegel som fasadmaterial. Radhusen som ritats av arkitektfirman FOJAB kommer att byggas med tegelbeklädda fasader med inslag av stående panel i svart trä. Generösa fönsterpartier som andas modern arkitektur och harmoniska färgval gör dessa bostäder extra iögonfallande. Husen värms upp med frånluftsvärmepump och fiber via Stadsnätet finns indraget till varje bostad.

Som standard ingår ett välutrustat kök från Ballingslöv i färgen ”ostronbeige” och bänkskiva av stenmaterial. Den väl tilltagna köksön gör köken sociala och matlagningen inbjudande. Köken utrustas med nedsänkt fläkt för att skapa största möjlig rymd och inget som hindrar vyn över vardagsrummet och trädgården. Bostäderna utrustas dessutom med kamin i standardutförande.

I projektet finns 10 bostäder i två plan och 2 bostäder i ett plan. Till samtliga bostäder hör uppställningsplats för 1-2 bilar.

Visa mer

Snabbfakta

Pris: 6 400 000 kr

Boarea: 129 m²

Område: Borstahusen - Landskrona

Typ: Friköpt

Adress: Tunnlandsgatan 13

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Louise Tygård

Reg. fastighetsmäklare

Allmänt om området

Redan under sent 1700-tal började ett litet samhälle växa sig till med startskottet för kalkugnsindustrin. Med ett fåtal bostäder kring kalkbruket utvecklades till ytterligare två tomter längre söderut av bröderna Borste. Borstahusen var snart ett faktum och stadens fiskeläge växte i hisnande fart. Borstahusen fick däremot vänta i 100 år innan fiskeläget fick en egen hamn. Kanske var det byggmästaren Andreas Lindh som inspirerade Borstahusborna till ett eget hamninlopp när han påbörjade bygget i anslutning till tegelbruket som han ägde och drev söder om Borstahusen. Åtta år tog det för byggmästaren att slutföra bygget och Lindh kunde därmed stoltsera med en egen hamn 1882. Tegelbruket lades sedermera ner 1896 och hamnens huvudsakliga syfte, att frakta tegel, var ett minne blott. Marken längs strandremsan lät nu styckas av och säljas som villatomter. Detta var startskottet för många utav de pampiga villorna längs Strandvägen. På den tiden var Strandvägen endast en smal och obetydlig gång-stig in till Norra Fäladsparken, men användes flitigt av fiskegummor som genom svår terräng begav sig in till staden med den dagliga fångsten. Det var inte förrän år 1906 som Strandvägen fick sitt igenkännande namn och då efter att Borstahusen och dess fiskeläge skulle förbindas med staden.

Idag möts vi av en stadsdel som lever och bjuder på färsk fisk och sköna bad! I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man en av Sveriges bästa golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Erikstorps Kungsgård serverar mat av hög kvalitet året runt. Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala skolor och friskolor. Inom kort avstånd finns både Coop och gym.

Karta

BilderKlicka för att förstora