Svensk Nyproduktion som är en av landets ledande mäklarföretag inom nyproducerade bostäder och Prognoscentret som ger nordiska beslutsfattare i byggbranschen insikter, analyser och prognoser, lanserar under våren en ny tjänst som i första hand riktar sig till bostadsutvecklare, men även till banker, investerare och kommuner. Den nya tjänsten ska göra det lättare att snabbt få fram rätt beslutsunderlag för t.ex. prissättning och konkurrentanalyser.

Svensk Nyproduktion har levererat en uppskattad marknadsbevakningstjänst till bostadsutvecklare under många år som bygger på data med över 4000 nyproduktionsprojekt.  Prognoscentret å sin sida genomför analyser och prognoser för byggmarknaden och har bland annat analysverktyget Kundkartan Bostad i sitt erbjudande. Genom att slå ihop data och varandras insikter erbjuder man nu ett webbaserat verktyg där kunden enkelt kan skräddarsy beslutsunderlag och snabbt få fram det man söker.

 

– Målet med den nya tjänsten är att underlätta och spara tid för våra kunder samtidigt som den bjuder på en hel del nya insikter. Vi har sett ett stort behov hos våra kunder att ha tillgång till en flexibel tjänst där de kan få fram den data man vill, därför känns det riktigt kul att kunna erbjuda en så här bra tjänst tillsammans med Prognoscentret, säger Daniel Frimark analyschef på Svensk Nyproduktion.

 

Nytt är också att man nu kommer att kunna erbjuda tjänster och analyser till flera av Sveriges större städer. Tidigare har marknadsbevakningen levererats i Stockholm, Uppsala, Skåne län och Västra Götaland. Nu breddas det och kommer omfatta 16 större städer till i andra regioner.

 

– Vi har många kunder som använder vår Kundkarta idag där man kan se flyttströmmar och demografi på ett pedagogiskt sätt, den här tjänsten ser vi som ett bra komplement som vi tror många av våra kunder kommer ha stor nytta och glädje av, säger Ellinor Lindström vd på Prognoscentret.

 

– Att kunna erbjuda våra kunder den här tjänsten och att vi gör det tillsammans med Prognoscentret ser vi mycket positivt på. Vi har båda under många år tillgodosett nyproduktionsmarknaden med tillförlitlig data, insikter och analyser. Att vi nu kan erbjuda en tjänst tillsammans som tillgängliggör behovsanpassad data kommer verkligen underlätta för våra kunder, avslutar Lars Björkstrand vd på Svensk Nyproduktion.

 

Tjänsten kommer att erbjudas marknaden under våren.

 

Vill du veta mer? Kontakta:

Ellinor Lindström, Prognoscentret, 070-7603750 el@prognoscentret.se

Daniel Frimark, Svensk Nyproduktion 070-818 14 83, daniel.frimark@svensknyproduktion.se

 

Svensk Nyproduktion är ett av Sveriges ledande företag inom försäljning av nyproducerade bostäder och arbetar idag med de flesta stora bostadsutvecklarna i Sverige. Utöver sin expertroll inom försäljning av nyproducerade bostäder erbjuds även konsulttjänster inom projektstöd och bemanning samt analys. Svensk Nyproduktion är en del av Svenska Mäklarhuset som är en franchiseorganisation med över 30 kontor i Sverige och finns representerade i sju länder.

 

Prognoscentret erbjuder strategiska, taktiska och operativa beslutsunderlag till aktörer inom den nordiska byggbranschen. Företaget har idag flertalet av marknadens ledande aktörer som kunder. Med varierande analyser och undersökningsmetoder tillgodoses behov och önskemål inom såväl producent- och entreprenadled som inom handel, bank och consulting. Prognoscentret är Sveriges och Norges representanter i Euroconstruct® och har därigenom en unik tillgång till information om motsvarande marknader i hela Europa.