Svensk Nyproduktion och Prognoscentret lanserar ny tjänst till landets bostadsutvecklare

Svensk Nyproduktion som är en av landets ledande mäklarföretag inom nyproducerade bostäder och Prognoscentret som ger nordiska beslutsfattare i byggbranschen insikter, analyser och prognoser, lanserar under våren en ny tjänst som i första hand riktar sig till bostadsutvecklare, men även till banker, investerare och kommuner. Den nya tjänsten ska göra det lättare att snabbt få fram rätt beslutsunderlag för t.ex. prissättning och konkurrentanalyser.

Read More

Ett hoppfullt 2024

Inledningsvis börjar 2024 med mer hopp, Riksbankens besked om oförändrad ränta kom inte helt oanat, men tacksamt, indikationer om potentiella sänkningar pratades det också om inom en nåbar framtid. Dock ser vi fortsatt att branschen i helhet har en del utmaningar även inför detta år, i synnerhet med den varselvåg som skakat branschen. Men trots detta ser vi signaler ute på marknaden och bland våra kunder som är mer positiva nu, än de vi märkt av under sista kvartalet 2023.

Read More
Våra tjänster

Ökad efterfrågan på expertkunskap i en osäker omvärld

Ovanligt få säljstartade projekt, men en fortsatt hög prisnivå utmärker augusti månad i Stockholms län. Detta enligt Svensk Nyproduktions senaste marknadsrapport – som även indikerar en ökad efterfrågan på expertkunskaper hos såväl kunder som bostadsutvecklare.

Read More

Småhusen fortsätter sticka ut!

Maj månad brukar alltid vara en toppmånad när det gäller säljstarter generellt. Så också detta år, då antalet låg på 31 säljstarter. Däremot var antalet säljstartade bostäder betydligt färre i år än motsvarande månad 2021, visar rapporten. Diskrepansen har flera förklaringar, menar Daniel Frimark, analysansvarig på Svensk Nyproduktion:

Read More