Landskrona - Borstahusen

Mantalsgatan 9

FLYTTA IN OCH ANDAS UT

Pågående

FLYTTA IN OCH ANDAS UT

Efter den lyckade säljstarten där 5 av 6 hus såldes direkt finns det nu möjlighet att köpa det sista! Här finns det rum för djupa andetag. Morgondoppet Lyet är sju radhus ritade för stadsmänniskor som också söker en plats att där de kan värna om sig själva. Att få andas. I en otrolig inramning mitt i en naturpark. Här kan du söka ly från brus och stress. Ändå är ytorna generösa och uppmuntrar till socialt umgänge när sådant efterlängtas.

ANDRUM

Vi har velat skapa hem som både skärmar av bruset utanför men samtidigt banar vägen för långa kvällar i goda vänners sällskap. Hemmet sträcker sig över två huskroppar som binds ihop av en vacker glasgång.

Den ena huskroppen rymmer ett generöst öppet kök och ett vardagsrum som kan rymma båda få och många. Här kan du finna lugnet i rummens stora rymd, framför brasan eller med den vackra utsikten. Eller umgås med släkt och vänner i sus och dus.

Den andra huskroppen rymmer de privata delarna där du kan rå dig själv. Ett stort masterbedroom med fönsterparti som vetter mot naturparken och ytterligare två rum på ovanvåningen. Här hittar du även generösa förråd, två badrum och stora garderober.

EN MAGISK PLATS

Ja, det måste vi ändå få understryka. Morgondoppet Lyet ligger på en magisk plats inbäddad i naturparkens vilda grönska med utsikt över dammen. Framsidan är avskärmad från insyn medan baksidan öppnar upp med utsikt över park och damm. Men husens nivåskillnad gör uteplatsen ändå skyddad från insyn.

Du kan även njuta av solen hela dagen innan du ser den sänka sig och färga himmeln rosa. Utemiljön bjuder på två uteplatser i två olika nivåer. Det finns redan en utedusch men vill du göra livet på terrassen ännu mer njutningsfull så finns det möjlighet att lägga till en pool. Och då har vi inte ens nämnt havet som bara ligger 800 meter bort.

Husen kommer ha adress Mantalsgatan i Landskrona.

KÖK ATT DRÖJA KVAR I

Vardagen förgylls av de små detaljerna. Inte minst i köket, huset hjärta. Här möts vi, lagar mat ihop eller bara samlas för dagliga samtal. Därför har vi vänt ut och in på oss själva för att fylla köket med guldkorn som inte syns men märks.

Vi har bland annat byggt in ett dolt ”back kitchen” med uttag där skrymmande men ändå nödvändiga köksapparater kan få breda ut sig. Spisen av det exklusiva märket Bertazzoni är extra bred, 90 cm, med fem zoner och dubbelugn. Köket i ljus ek inklusive det 2,10 meter höga inbyggda vitirinskåpet, är platsbyggt av skånska finsnickare.

DANSKT SEXTIOTAL

Vi tror på att blåsa liv i koncept som älskats av tidigare generationer. Och modernisera dem. Vardagsrummet och hela husets arkitektur tar inspiration från de välplanerad danska sextiotalshusen med sina rena uttryck – estetiskt och asketiskt på samma gång.

Sextiotalet framträder i det ljusa levande teglet i varma gula nyanser. Teglet fungerar som en brygga som binder ihop utemiljön med innemiljön. Bland att genom breda fönsternischer som fungerar som en bänk i vardagsrummen och som sedan löper vidare ut i form av en avgränsande mur på terrassen. Även den stora öppna spisen (tillval) i vardagsrummet muras upp i samma tegel och förstärker känslan av en modern gillestuga.

Visa mer

Snabbfakta

Pris: 9 495 000 - 10 495 000 KR

Boarea: 103 - 182 M2

Antal rum: 3 - 5

Område: Borstahusen - Landskrona

Adress: Mantalsgatan 9

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan Projekthemsida
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Allmänt om området

Redan under sent 1700-tal började ett litet samhälle växa sig till med startskottet för kalkugnsindustrin. Med ett fåtal bostäder kring kalkbruket utvecklades till ytterligare två tomter längre söderut av bröderna Borste. Borstahusen var snart ett faktum och stadens fiskeläge växte i hisnande fart. Borstahusen fick däremot vänta i 100 år innan fiskeläget fick en egen hamn. Kanske var det byggmästaren Andreas Lindh som inspirerade Borstahusborna till ett eget hamninlopp när han påbörjade bygget i anslutning till tegelbruket som han ägde och drev söder om Borstahusen. Åtta år tog det för byggmästaren att slutföra bygget och Lindh kunde därmed stoltsera med en egen hamn 1882. Tegelbruket lades sedermera ner 1896 och hamnens huvudsakliga syfte, att frakta tegel, var ett minne blott. Marken längs strandremsan lät nu styckas av och säljas som villatomter. Detta var startskottet för många utav de pampiga villorna längs Strandvägen. På den tiden var Strandvägen endast en smal och obetydlig gång-stig in till Norra Fäladsparken, men användes flitigt av fiskegummor som genom svår terräng begav sig in till staden med den dagliga fångsten. Det var inte förrän år 1906 som Strandvägen fick sitt igenkännande namn och då efter att Borstahusen och dess fiskeläge skulle förbindas med staden.

Idag möts vi av en stadsdel som lever och bjuder på färsk fisk och sköna bad! I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man en av Sveriges bästa golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Erikstorps Kungsgård serverar mat av hög kvalitet året runt. Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala skolor och friskolor. Inom kort avstånd finns både Coop och gym.

Karta

BilderKlicka för att förstora

Lediga objekt