Velocity 2

Beskrivning

Lägenheterna i etapp två av Tour de VéloCity släpps 2021.

Här är det inte Frankrikes vidunderliga natur (mellan Perros-Guirec och Mûr-de-Bretagne Guerlédan) som du passerar när du cyklar till centrala Helsingborg eller till stranden för ett dopp i havet. Men det är något minst lika bra. Det är Mariastadens åkrar, ängar och lövskog. Och Helsingborgs stadskärna - som inte går av för hackor.

Fyra tegelhus skapar ett helt nytt kvarter. Lägenheterna är designade med öppna kök och fönster som ger rejält med ljus. Balkongerna? De är stora och här finns det gott om plats för möblemang. Grillar gör du på innergården där det också finns utrymme för den som föredrar en omgång Uno på picknickfilten.

Planerad inflytt för bostäderna i den andra etappen är hösten 2023.

Mäklare

Stellan Kjellsson Reg. fastighetsmäklare 0707 91 95 70 Mejla mig

Snabbfakta

OmrådeMariastaden
Boarea35 m2 - 89 m2
Pris1 095 000 kr - 2 650 000 kr
Rum1 - 4
AdressEkerödsgatan
Mariastaden - Helsingborg

Allmänt om området

Mariastaden är en stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas i slutet av 1990-talet och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor, vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Vid tågstationen Maria stannar både de tåg som ska söderut mot Malmö och de som ska norrut mot Ängelholm och Förslöv.

Närservice

Det finns flera skolor i Mariastaden, bland annat den kommunala Maria Parkskolan. I utkanten av området ligger vårdboendet Kungshult.

Länkar och dokument

Projekthemsida

Lediga objekt

| Boarea: 89 m²
| Pris: 2 650 000 kr
| Adress: Ekerödsgatan

| Boarea: 35 m²
| Pris: 1 095 000 kr
| Adress: Ekerödsgatan