Baltic & Torg, Annedal

Pågående / Stockholm

Projektet Baltic & Torg utgör en av de sista pusselbitarna till ett färdigställt Annedal. Ett stenkast ifrån Annedalsparken och precis intill det nya aktivitetstorget Bullerbytorget, uppförs två hus med totalt 105 bostäder med levande bottenvåningar och en förskola.

I hjärtat av kvarteret, ovanpå sockeln finns den gemensamma innergården som erbjuder en grön oas. Perfekt för utelek och umgänge i skyddat läge.

För hundra år sedan låg Mariehälls tegelbruks lertäkt i anslutning till det nya kvarteret. Tegelbrukets anor lever nu vidare i byggnadernas exteriör med tegel i varierande kulörer. Husens form och material följer Annedals bebyggelsemönster, modern men ändå klassisk stadsbebyggelse.

Överst mot Annedalsvägen finns ett indrag för terrasser som tar ner skalan mot gatan. Livet längs gatorna är viktigt i utformningen av ett kvarter, därför har stor vikt lagts på att forma en öppen och trevlig bottenvåning med ljusa bostadsentréer och uppglasade lokaler. Här finns också möjlighet till källsortering.

 

Lindberg Stenberg Arkitekter har utformat byggnaderna och bostäderna för att passa olika människors livssituationer och behov. Det finns både riktigt små och effektiva lägenheter för unga, medelstora lägenheter för parhushåll och äldre samt stora lägenheter som kan passa för barnfamiljer. Här kan man hitta både sin första lägenhet när det är dags att flytta hemifrån, ett mindre och bekvämare boende när barnen flyttat eller en stor lägenhet för familjen. Under kvarteret finns källare och garage i två våningar med plats för både bilar, cyklar och förråd.

Lägenheterna är ljusa och luftiga och har en umgängesdel med vardagsrum och kök i öppet sammanhang. De har planerats med bra förvaring och genomtänkt ljusföring mellan rummen. Flera av de större lägenheterna har en mer privat del med sovrum och badrum. Kök och badrum har en klassisk och tidlös design i ljusa material.

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Dörrar i glas till balkonger och uteplatser ger fint ljus till rummen. Överst finns terrasslägenheter som blickar ut över taklandskapet nedanför. Balkonger och terrasser är generösa med glasräcken och har plats för möbler och odling.

PROJEKTETS HEMSIDA

Fastighetsmäklare

Anna Scholander

073-333 99 07

Mejla Anna

Fri värdering

Letar du ny bostad? Börja med en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad. Fyll i uppgifterna här nedan så kontaktar en lokal mäklare dig.