Stockholm - Sköndal

Thorsten Levenstams väg

Sköndalshöjden

Kommande

Sköndalshöjden

JMs kvarter kommer totalt att rymma 77 välplanerade bostäder om 1-5 rum och kök med 25 av dessa i den första etappen. Lägenheterna får hög standard och inreds med hållbara material som åldras väl. Alla bostäder får balkong eller uteplats.

Naturnära och stadsnära på samma gång. I Sköndalshöjden förverkligas drömmen om en nyproducerad lägenhet i en helt ny stadsdel där allt är noga genomtänkt ner till minsta lilla detalj – så väl inne som ute. I denna gröna och familjära del av stan har du möjligheten att vara med från start och landa i en bekväm vardag med närhet till natur, skolor, service, restauranger och kommunikationer.

Med buss tar det bara 12 minuter in till Gullmarsplan. Det finns även väl utbyggda cykelbanor.

Visa mer

Snabbfakta

Pris: 2 690 000 - 8 250 000 KR

Boarea:

Antal rum:

Område: Sköndal - Stockholm

Adress: Thorsten Levenstams väg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sandra Hindstam

Reg. Fastighetsmäklare

Allmänt om området

Lugnt och trivsamt område nära fin natur, affärer och kommunikationer med buss. På promenadavstånd finns Drevviken som erbjuder bad sommartid och fritidsaktiviteter såsom skridskoåkning vintertid. Området har flera promenadstigar och det är även nära till naturområden i Orhem samt till Flatenområdet.

Den mindre stadsdelen Sköndal är uppdelad i norra och södra Sköndal med Tyresövägen som avgränsning. Bebyggelsen är varierad med allt från hyreshus till villor.

HISTORIK

Stadsdelen har fått namn efter egendomen "Stora Sköndal", vars nuvarande namn är en ombildning av ett äldre "Sjöände" eller "Sjöända". Namnet har motiverats av bebyggelsens läge vid västra änden av drevviken och är identisk med det i fornsvenskan förekommande substanstivet "sioände" (ände av sjö), som upptraäder i bl.a. den 21:a flocken av byggningabalken i Magnus Erikssons landslag.

Den ombildade namnformen "Sköndal" som är belagd från 1680-talet ansluter sig till den typ av säterinamn som blir vanlig i samband med 1600-talets säteribildningar.

Vid namnsättningen av vägar i området har man förutom lokala namn använt två kategorier, "bagare och bakverk" samt "hundraser". Exempel på detta är kubbegatan och pudelgränd.

(text hämtad från "Stockholms gatunamn", Stockholms monografier 50).

Kommunikation

Buss 188 till Gullmarsplan var 15:e min. Var 5e minut i rusningstider. Ca 15 minuters åktid.

Buss 143 mellan Sköndalsbro - via Hökarängen (t-bana) och till Älvsjö.

Buss 181 Farsta Strand (pendeltåg) - Farsta C (t-bana) - Sköndal - Skarpnäck (t-bana). 10 min till både Farsta och Skarpnäck från Sköndal.

Flertalet busslinjer trafikerar även hållplats Norra Sköndal och vidare till Gullmarsplan alt. Tyresö med ca 5 min mellanrum.

Buss 812 och 815 går direkt från Norra Sköndal till City (Vattugatan) på 15 min.

Närservice

Två centrumområden samt en handelsplats är belägna i stadsdelen. Det nyare centrumet vid Sköndalsvägen innehåller restaurang, matvaruaffär, videoaffär, frisörer, vårdcentral, bibliotek, apotek, tobaksaffär med paketutlämning samt café. I det gamla centrumet återfinns bageri, frisör och pizzeria.

Vid infarten till Sköndal finns handelsplats med mataffär, systembolag, hamburgerbar, blomaffär samt gym.