Landskrona - Borstahusen

SEGLA

21 radhus där du kan njuta av havet i Norra Borstahusen!

Kommande

21 radhus där du kan njuta av havet i Norra Borstahusen!

Nu kommer vi bygga radhus för dig som vill njuta av nyproduktion, och samtidigt ha gångavstånd till hav och badstrand i Borstahusen. Det gamla fiskeläget i Landskrona har fantastisk utsikt över Öresund och Ven, och sätter guldkant på den lugna och trygga vardag som området erbjuder. Det här är en perfekt plats för dig som uppskattar allt från natur till mysiga restauranger i hamnen.

Våra nybyggda radhus passar de allra flesta, och du får allt från stora sociala ytor till rum för egentid och avkoppling. Kanske har du små barn, kanske letar du bara efter radhus med havsbris runt hörnet? Redan på entrévåningen möts du av en öppen och gästvänlig planlösning med kök och vardagsrum i ett. Du hittar bland annat en praktisk köksö som blir en perfekt yta för såväl läxläsning som bullbak – eller kanske en plats att skåla med dina vänner när kvällens middag lagas?

På ovanvåningen hittar du sovrummen samlade, tillsammans med ett allrum och ett av radhusets två badrum. Här finns möjligheter till en mer privat del av radhuset, där du kan fokusera på att koppla av och bara vara dig själv.

Visa mer

Snabbfakta

Pris:

Boarea: 131 - 145 M2

Antal rum: 6 - 7

Område: Borstahusen - Landskrona

Adress: SEGLA

Inflyttning: Sommaren 2024

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan Projekthemsida
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Allmänt om området

Redan under sent 1700-tal började ett litet samhälle växa sig till med startskottet för kalkugnsindustrin. Med ett fåtal bostäder kring kalkbruket utvecklades till ytterligare två tomter längre söderut av bröderna Borste. Borstahusen var snart ett faktum och stadens fiskeläge växte i hisnande fart. Borstahusen fick däremot vänta i 100 år innan fiskeläget fick en egen hamn. Kanske var det byggmästaren Andreas Lindh som inspirerade Borstahusborna till ett eget hamninlopp när han påbörjade bygget i anslutning till tegelbruket som han ägde och drev söder om Borstahusen. Åtta år tog det för byggmästaren att slutföra bygget och Lindh kunde därmed stoltsera med en egen hamn 1882. Tegelbruket lades sedermera ner 1896 och hamnens huvudsakliga syfte, att frakta tegel, var ett minne blott. Marken längs strandremsan lät nu styckas av och säljas som villatomter. Detta var startskottet för många utav de pampiga villorna längs Strandvägen. På den tiden var Strandvägen endast en smal och obetydlig gång-stig in till Norra Fäladsparken, men användes flitigt av fiskegummor som genom svår terräng begav sig in till staden med den dagliga fångsten. Det var inte förrän år 1906 som Strandvägen fick sitt igenkännande namn och då efter att Borstahusen och dess fiskeläge skulle förbindas med staden.

Idag möts vi av en stadsdel som lever och bjuder på färsk fisk och sköna bad! I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man en av Sveriges bästa golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Erikstorps Kungsgård serverar mat av hög kvalitet året runt. Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala skolor och friskolor. Inom kort avstånd finns både Coop och gym.

Länkar och dokument

Projekthemsida

Karta

BilderKlicka för att förstora

Lediga objekt

Namn Lgh. nr Boarea Pris Stad

Lgh. nr: MS239Area: 131 kvmOmråde: Borstahusen Se objektet