Järfälla - Jakobsberg Söderdalen

Skvaltgränd 1

Pågående

Familjära Söderdalen är en ny stadsdel som fortsätter att växa fram i utkanten av Jakobsberg. Här bor du i ett trivsamt och barnvänligt område i moderna och nyproducerade bostadsrätter.

Lotus består av två hus med totalt 112 lägenheter. Kvarteret får en fin arkitektur där den gröna fasaden tillsammans med rundade balkonger och terrasser påminner om den populära funkisstilen.

Lägenheterna i Lotus består av 1–5 rum och kök – alla med stort ljusinsläpp och genomtänkta planlösningar där varje kvadratmeter kan nyttjas maximalt. Många har soliga gavelbalkonger

i sydvästläge, generösa terrasser eller härliga uteplatser. Flera bostäder är även utrustade med skafferi och walk-in-closet, där vissa går att inreda till ett extra gästrum eller kontor.

I Söderdalen ligger den trevliga Lillängsparken som bjuder på gemensamhetsytor för alla åldrar. I närområdet finns flera grönområden och ett brett utbud av fritidsaktiviteter som

träningsanläggningar, simhall och golfbana. Inom bekvämt avstånd ligger Jakobsbergs Centrum med pendeltågsstation, butiker och restauranger, och även Barkarby Handelsplats.

Välkommen att upptäcka kvarter Lotus i Söderdalen!

Visa mer

Snabbfakta

Pris: 1 540 000 - 5 890 000 KR

Boarea: 32 - 112 M2

Avgift: 3 420 - 7 910 kr.

Antal rum: 1 - 5

Område: Jakobsberg Söderdalen - Järfälla

Adress: Skvaltgränd 1

Inflyttning: September-Oktober 2025

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Jenny Forss

Reg. Fastighetsmäklare

Allmänt om området

Längs Bällstaån i södra Jakobsberg växer en helt ny stadsdel fram. Under de närmaste åren kommer ett uttjänt industriområde att förvandlas till ett femtontal bostadskvarter med sammanlagt cirka 1 250 lägenheter. Husen i Söderdalen kommer att ligga i en grön parkmiljö med grönområden och vattenspeglar. I Jakobsberg finns ett tiotal grundskolor för årskurs F-5 och flera av dem har även årskurs F-9. De flesta ligger inom promenad- alternativt cykelavstånd från Söderdalen. Här finns även ett tiotal förskolor, både i privat och i kommunal regi. Dessutom finns det många familjedaghem som alternativ till förskola. Inom Söderdalen planeras för två nya förskolor.

Här bor du nära naturen med alla möjligheter till rekreation och sport. I närliggande Jakobsbergs centrum finns ett hundratal butiker och gott om restauranger. Kommunikationerna till Söderdalen är mycket goda oavsett om du väljer bil, cykel eller kollektiva färdmedel.

JM kommer att restaurera och bredda Bällstaån i samband med att de sista kvarteren byggs. På så vis får området en fin vattenkontakt, och bryggor längs ån erbjuder plats för sol och avkoppling. Alldeles intill Söderdalen ligger Järfälla Sportcenter med sporthall, simhall, tennisbanor, fotbollsplaner och ishall.

Kommunikation

Söderdalen ligger nära Jakobsbergs station som är en knutpunkt för bussar och pendeltåg. En ny entré till pendeltåget kommer att byggas närmare Söderdalen i samband med att perrongen förlängs för att regionaltågen ska kunna stanna där. Med pendeltåget tar det 19 minuter till Stockholms central. Flera busslinjer passerar i anslutning till området och gör det lätt att åka kollektivt runtom i Stockholmsområdet. Direktbussar går längs E4 in till Stockholm, tvärförbindelser finns bland annat till Mörby, Sollentuna och Kista.

Med bil tar man E18 till Stockholm city som ligger ca 20 km bort.

Närservice

På ett kort promenadavstånd nås Jakobsbergs centrum, en inglasad galleria med ett 100-tal butiker, mataffärer, systembolag, frisör, restauranger, bibliotek, post- och bankkontor, flera läkarmottagningar samt barnavårdscentral. På andra sidan E18 ligger Barkarby Handelsplats. Här finns bland annat IKEA, Bauhaus, Kapp Ahl, Lindex, Elgiganten, Plantagen, Max-hamburgeria, Rusta, Skopunkten och Stockholm Quality Outlet.

Karta

BilderKlicka för att förstora

Lediga objekt