Orust - ELLÖS, ORUST

Ravinvägen 2 lgh 304

Havsnära hotell i bostadsrättsform!

SÅLD

3 150 000 kr

Havsnära hotell i bostadsrättsform!

Sista lediga lägenheten i projektet - Fri avgift i ett år och stort möbelpaket ingår! Rymlig trea med stor balkong - perfekt för uthyrning via hotellet när du inte själv nyttjar den!

Välkommen till ett bekymmersfritt boende i Ellös på Orust. Med unikt läge intill havet, mitt i Ellös, har vi byggt ett modernt boende bestående av 38 lägenheter. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och i stort sett alla vetter mot havet. När du inte är där har du möjlighet att hyra ut din lägenhet genom hotellet som dessutom kan bjuda på all tänkbar service. Säg hej till det bästa av två världar – hemester.

LÄGENHETERNA

De 38 lägenheterna är belägna i det tidigare konferenshotellet Sjögården i centrala Ellös. Byggnaden består av tre våningsplan och lägenheterna kännetecknas av ett modernt boende där varje kvadratmeter utnyttjas effektivt. Nästan alla lägenheter har ett eller två sovrum, vardagsrum, badrum och kök.

All utrustning är funktionell och håller god standard. Lägenheterna sträcker sig från cirka 25 till 90 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och i stort sett alla vetter mot havet. Här kan du odla växter, äta och umgås med vänner och familj.

UTHYRNING OM DU VILL

BRF Sjögården är en bostadsrättsförening med flera fördelar.

Om du själv inte kan utnyttja din lägenhet kan den hyras ut via Hotell Varvet. Intäkterna fördelas mellan dig och hotellet. Förutom en möjlig intäktskälla innebär hotellupplägget att du får tillgång till tjänster som gör ditt eget boende bekvämare; till exempel städning, tvätt, sänglinne och handdukar, frukost och lunch. Får du besök kan du även boka extra rum för dina vänner, eller ta med dina kollegor på konferens i november.

Hotellvärden sköter allt det praktiska med bokning, nycklar, städning och betalning. Hotellvärden ser även till att allt fungerar som det ska – när du själv inte är här – vilket ger dig en ökad trygghet.

Till föreningen hör också vissa lokaler, varav en hyrs ut till restaurang Varvet och en kommer hyras ut till spa- och poolavdelningen. Förutom tillgång till hotellservice skapar det full kontroll och extrainkomster till bostadsrättsföreningen

Visa mer

Snabbfakta

Pris: 3 150 000 kr

Boarea: 77.5 m²

Avgift: 3 328 kr plus ev. mindre justering enligt ekonomisk plan

Område: ELLÖS, ORUST - Orust

Typ: Bostadsrätt

Adress: Ravinvägen 2 lgh 304

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Simon Svedlund

Reg. Fastighetsmäklare
Assisterande

Johanna Wemmel

(sjukskriven)

Allmänt om området

ELLÖS – OMRÅDET OCH ALLT SOM FINNS HÄR

Med vackert läge intill havet ligger Ellös på den nordvästra sidan av Orust, bara några kilometer från Gullholmen och Käringön i väster. Det är ett levande skärgårdssamhälle som blommar upp lite extra på sommaren. Här finns en väl utbyggd service med flera restauranger, bageri, livsmedelsbutik, bibliotek, vårdcentral, apotek, bank, småbåtshamn och gästhamn. I direkt anslutning till BRF Sjögården finns den välskötta Sörlidenskolan badplats med både sandstrand och brygga, trampolin, hopptorn och beach-volleyplan. Det finns även en naturstrand dit du kan ta med dig hunden. På bekvämt promenadavstånd ligger Ellös hamn där du kan köpa färsk fisk och skaldjur. Med cykel tar du dig enkelt till barnens gård på Dahle, Orusts golfbana och trädgården vid Morlanda Säteri.

Sörkilens

BRF Sjögården ligger i den byggnad som kallas Sjögården. Sjögården var ursprungligen en bondgård från 1800-talet, men byggdes på 1940-talet om till ostronrestaurang och serverade ostron odlade i egna bassänger. Därefter har byggnaden fungerat både som semesterhem och som konferens- och spaanläggning. Under 2018–2019 har fastigheten genomgått en totalrenovering både in- och utvändigt och byggts om till 38 nyproducerade lägenhetssviter.

Ellös är hemmahamn för Sveriges ledande segelbåtstillverkare skogar och pittoreska fiskelägen – Orust är en idyll mitt i Bohuslän. Göteborg ligger bara en timme bort, men du kan enkelt leva livet, hela livet, på Sveriges tredje största ö. Här finns bland annat öppna trädgårdar, vandringsleder och grönska, gott om badmöjligheter vid badplatser och från Bohusläns släta klippor. Här finns också golfbanor och skyddade vikar som uppmuntrar till kajakpaddling och båtliv.

UPPLEV ORUST

Glittrande hav, lummiga skogar och pittoreska fiskelägen – Orust är en idyll mitt i Bohuslän. Göteborg ligger bara en timme bort, men du kan enkelt leva livet, hela livet, på Sveriges tredje största ö. Här finns bland annat öppna trädgårdar, vandringsleder och grönska, gott om badmöjligheter vid badplatser och från Bohusläns släta klippor. Här finns också golfbanor och skyddade vikar som uppmuntrar till kajakpaddling och båtliv.

Kommunikation

Göteborg ligger bara en timme bort, men du kan enkelt leva livet, hela livet, på Sveriges tredje största ö. Här finns bland annat öppna trädgårdar, vandringsleder och grönska, gott om badmöjligheter vid badplatser och från Bohusläns släta klippor. Här finns också golfbanor och skyddade vikar som uppmuntrar till kajakpaddling och båtliv.

Vandra: Gå i skogen eller på klipporna. Pilgrimsleden, Orust Tvärs, Kuststigen, Svens altare Husebyleden, Kultehamn, Kråksundsgap eller Björnsundskanalen.

Shoppa: Hitta något till hemmet på Göksäter eller för magen i Saluhallen Tavlebod.

Träna: Några minuters promenad till gymmet i Ellös eller ta bilen till Havsbadet i Hälleviksstrand eller STC Training Club i Henån.

Paddla: Hyr en havskajak på Flatön eller i Stocken och paddla över spegelblanka vatten runt Flatön och Malö eller i öppen kust och havssjö.

Golf: Spela en runda på Orust golfklubb med havsutsikt från nästan alla hål eller på Allmags golfklubb på östra Orust nästa dag.

Caféer: Det finns flera mysiga caféer på Orust, varav några är värda en resa i sig. Töllås fårgård med utecafé; Tavlebords honungsgård, där du även kan se hur bisamhällets individer lever; Mias Sjöbod i en pytteliten sjöbod; Sestervik Konstgalleri med café och fantastisk utsikt över fjorden; Café Wintervallen på Gullholmen.

Karta