Nyproduktionsåret 2020 i avslöjande siffror

Svensk Nyproduktion jobbar endast med nyproducerade bostäder och följer samtliga nyproduktionsprojekt i Stockholms län. Därför är vår rapport av nyproduktionsåret 2020 ensam i sitt slag, både vad gäller omfattning och exakthet. Vad fick oss att höja på ögonbrynen och vad stack ut mest under nyproduktionsåret 2020? Här ger vi dig en lista med spännande siffror.

Analysavdelningen på Svensk Nyproduktion kan ta fram unik nyproduktionsstatistik, alltifrån priser och avgifter till utbud och försäljningssammanställningar. Vår databas innehåller samlad data som inte kan hittas någon annanstans. Den ger dig en fulländad bild av nyproduktionsmarkanden i Stockholms län. All information granskas och kvalitetssäkras manuellt, vilket också gör databasen ensam i sitt slag gällande omfattning och exakthet.

Vi har specialiserat oss på endast nyproduktion och våra mäklare är certifierade och utbildade att guida bostadköparna i alla steg genom processen fram till en trygg bostadsaffär.

Vi är också bostadsutvecklarens externa försäljningsorganisation som bidrar med kunskap och resurser i alla delar av försäljningsprocessen.

Vill ni ha koll på vilka nyproduktionsprojekt som säljstartarar i ert närområde?

Prenumerera på Säljstartsbrevet ®


Fakta om nyproduktionsåret i Stockholms län:

Under 2020 säljstartade 6 551 nyproducerade bostäder i Stockholms län fördelade på 230 byggprojekt

Under 2020 sålde 60 procent av de 6 551 bostäderna i Stockholms län slut samma år

Under 2020 gick nyproduktionsindex upp 18 procent samtidigt som snittytan gick ner 15 procent

Under 2020 minskade andelen nyproducerade ettor i Stockholms län

Under 2020 ökande andelen nyproducerade tvåor, treor och fyror i Stockholms län

Under 2020 fortsatte snittpriserna för nyproducerade lägenheter att ligga lägre än successionsmarkanden i Stockholms län

Källa: Årsrapporten Svensk Nyproduktion

 

Vår analysavdelning erbjuder analyser, sammanställningar och fördjupningar med fokus på nyproduktionsmarknaden i hela landet. Vi utför analyser i projektets alla faser, från markförvärv till tillträde.