Svensk Nyproduktion och Prognoscentret lanserar ny tjänst till landets bostadsutvecklare

Svensk Nyproduktion som är en av landets ledande mäklarföretag inom nyproducerade bostäder och Prognoscentret som ger nordiska beslutsfattare i byggbranschen insikter, analyser och prognoser, lanserar under våren en ny tjänst som i första hand riktar sig till bostadsutvecklare, men även till banker, investerare och kommuner. Den nya tjänsten ska göra det lättare att snabbt få fram rätt beslutsunderlag för t.ex. prissättning och konkurrentanalyser.

Read More

Ett hoppfullt 2024

Inledningsvis börjar 2024 med mer hopp, Riksbankens besked om oförändrad ränta kom inte helt oanat, men tacksamt, indikationer om potentiella sänkningar pratades det också om inom en nåbar framtid. Dock ser vi fortsatt att branschen i helhet har en del utmaningar även inför detta år, i synnerhet med den varselvåg som skakat branschen. Men trots detta ser vi signaler ute på marknaden och bland våra kunder som är mer positiva nu, än de vi märkt av under sista kvartalet 2023.

Read More
Våra tjänster

Ökad efterfrågan på expertkunskap i en osäker omvärld

Ovanligt få säljstartade projekt, men en fortsatt hög prisnivå utmärker augusti månad i Stockholms län. Detta enligt Svensk Nyproduktions senaste marknadsrapport – som även indikerar en ökad efterfrågan på expertkunskaper hos såväl kunder som bostadsutvecklare.

Read More

Småhusen fortsätter sticka ut!

Maj månad brukar alltid vara en toppmånad när det gäller säljstarter generellt. Så också detta år, då antalet låg på 31 säljstarter. Däremot var antalet säljstartade bostäder betydligt färre i år än motsvarande månad 2021, visar rapporten. Diskrepansen har flera förklaringar, menar Daniel Frimark, analysansvarig på Svensk Nyproduktion:

Read More
Våra tjänster

Rekord för säljstarter i april!

Aldrig tidigare har det säljstartats så många nyproduktionsprojekt i Stockholms län i april månad som i år, visar Svensk Nyproduktions senaste marknadsrapport. Främst är det andelen småhus som sticker ut.

Trots höga inflations- och ränteprognoser till följd av en fortsatt skakig omvärld märks ännu ingen större påverkan på nyproduktionsmarknaden. Tvärtom. I år sattes det rekord för april månad med hela 29 säljstarter i länet.

Read More

Fortsatt bra försäljning på hög prisnivå

Trots oro i omvärlden och stor risk för inflation och höjda räntor märks ännu ingen större skillnad i antalet säljstarter av nyproducerade bostäder i Stockholms län, visar Svensk Nyproduktions kvartalsrapport över nyproducerade bostäder.

När det gäller prisnivån har det till och med skett en markant uppgång från redan höga nivåer samma period förra året.

Read More
Nyproducerade bostäder i Stockholm

Förhandstitt på årsrapporten 2022

Analys

Årsrapporten för 2021 är äntligen här – ladda hem en 16-sidig förhandstitt!

Vill du läsa en förhandstitt på årsrapporten 2021 som i sin fullständiga version är fullpackad med 70 sidor data och statistik?

Read More

Färre nyproducerade smålägenheter

Svensk Nyproduktions kvartalsrapport över nyproducerade bostäder avslöjar att antalet nyproducerade ettor i Stockholms län är på fortsatt nedgång.

– Att de nya smålägenheterna blivit färre i några år kan bero på flera saker, säger Daniel Frimark, analysansvarig på Svensk Nyproduktion.

 

Enligt kvartalsrapporten som Svensk Nyproduktion nyligen släppt är endast 13 procent av de nyproducerande bostäderna ettor, en siffra som låg på 22 procent 2019 och 17 procent 2020.

Read More